De oorsprong van Tarotkaarten

De oorsprong van Tarotkaarten is nog steeds enigszins gehuld in mysterie. Er wordt algemeen aangenomen dat ze in het middeleeuwse Europa zijn geëvolueerd als een vorm van amusement en dat ze werden gebruikt als occult waarzeggerij. Maar kunnen de oude archetypen van Tarot worden aangewend om de wereld waarin we ons nu bevinden opnieuw voor te stellen?

Het spirituele

Terwijl de dorst naar alles wat mystiek, spiritueel, occult en heksachtig is zich uitbreidt naar de mainstream, ervaren tarotkaarten een enorme, bijna cultische aanhang. Tarotkaarten zijn een vorm van waarzeggerij, wat letterlijk betekent werken met het goddelijke, of je hogere zelf, wat het uiteindelijke doel is van tarotkaarten, net als yoga. We hebben alles op een rijtje gezet wat je moet weten, van soorten decks tot wat elke kaart vertegenwoordigt.

 

Hoe zijn tarotkaartmetingen begonnen?

De tarot is in wezen een zielekaart, een diepe psychologische gids voor zelfbekrachtiging zoals afgebeeld door 78 symbolische kaarten.

Tarotkaartaflezingen hebben het chintzy, neon “Fortune Teller” -tekenfront stereotype al lang overtroffen, wat tarot een slechte naam geeft en moet worden vermeden. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de kaarten in de 16e eeuw in Italië zijn ontstaan, waar ze door de zeer rijken als spel werden gebruikt, genaamd Tarocchi. Ze werden pas in de 18e eeuw geïnterpreteerd als spirituele waarzeggerij. Er zijn tarotscholen waar je kunt studeren en grote gemeenschappen met duizenden tarosofen die elkaar online en op congressen over de hele wereld ontmoeten.

Hoe werken tarotkaarten?

Het proces staat bekend als synchroniciteit, een term die door psycholoog Carl Jung is bedacht om het tijdelijk samenvallende gebeuren van gebeurtenissen te beschrijven. In synchroniciteit is er geen onderscheid tussen innerlijk en uiterlijk. De keuze voor een kaart is precies wat je hogere zelf al weet. Dit is wat tarot-occultisten het gesprek met je hogere zelf noemen. De kaarten werken altijd. Het is geen magie - tarotkaarten zijn een heilige spiegel.

 

Soorten dekken (afbeeldingen)

Er zijn nu duizenden soorten tarotdekken om uit te kiezen, van Hello Kitty tot zombies. Een traditioneel kaartspel heeft 22 Major Arcana (of troeven), de archetypische beelden. Er zijn 56 Minor Arcana-kaarten, zestien Hof- of Persoonlijkheidskaarten; de Kings, Queens, Princes en Pages, net als moderne speelkaarten. Er zijn vier elementen of kleuren: vuur, aarde, lucht en water, met elk 10 kaarten. Er zijn geen inherent negatieve kaarten.

Er zijn veel manieren om met het dek te werken. U moet uw eigen kaartspel kiezen door er intuïtief naar toe te worden getrokken. Er zijn lagen op lagen van systemen om te leren, waaronder Kabbalah, de levensboom, kleurenschalen, Hebreeuwse letters, numerologie, paden, symboliek, alchemie, astrologie, mythologie en leren om direct met elke kaart te mediteren. Hoe meer lagen je leert, hoe dieper je kennis en inzicht in de kaarten.

 

Moet je zelf lezen?

Je moet met de kaarten werken om ermee vertrouwd te raken, maar niemand van ons kan volledig objectief zijn omdat we allemaal blinde vlekken hebben. Raadpleeg een ervaren professional die te vertrouwen is. Moderne serieuze authentieke en ethische tarotlezers zijn geen 'waarzeggers' of gedachtenlezers. Echte tarotmetingen worden een therapeutisch proces om waardevolle inzichten te verkrijgen. Een goede tarotmeting zal je eigen intuïtie bevestigen en meer vragen en opties openen als onderdeel van een proces, dus wees kritisch als het gaat om het kiezen van een lezer.